UPDATE: 'Anderlecht is mogelijk straks nog twee miljoen euro extra kwijt'

UPDATE: 'Anderlecht is mogelijk straks nog twee miljoen euro extra kwijt'

20-08-2018 17:10
33

RSC Anderlecht heeft zijn nieuwe verdediger beet. Dat meldt Dahbia Hattabi. Volgens de journaliste van Footmercato heeft Sikou Niakaté succesvol zijn medische testen in Brussel afgelegd. 

Niakaté komt over van het Franse Valenciennes. Anderlecht kon de Franse tweedeklasser naar verluidt overtuigen met een bod van drie miljoen euro. In Brussel tekent Niakaté een contract voor vijf seizoenen.

Hein Vanhaezebrouck hoopte al een tijdje op een nieuwe verdediger. Bubacarr Sanneh van FC Midtjylland was lang in beeld, maar die viel wat duur uit (acht miljoen euro). Anderlecht gaat nu voor een goedkoper alternatief. De Franse Malinees is 19 jaar oud en is 1,86m groot. 

Update 17.10: Volgens Het Laatste Nieuws is de transfer van Niakaté nog slechts een kwestie van uren. Volgens die bron valt de verdediger mogelijk toch nog iets duurder uit dan men in Frankrijk denkt. Drie miljoen euro zou slechts een basisbedrag zijn. Indien Niakaté en Anderlecht het goed doen, heeft Valenciennes nog recht op twee miljoen euro aan bonussen.