Cercle Brugge blijft maar overtuigen, Essevee lijdt eerste verlies van het seizoen

18-08-2018 21:50
2

Zulte Waregem heeft de ongeslagen reeks in de JPL niet verder kunnen zetten. In het Jan Breydelstadion ging het onderuit tegen Cercle Brugge, dat blijft overtuigen: 3-1.

De bezoekers begonnen het best aan de partij en konden ook de meeste kansen creëren. Het doelpunt viel echter aan de andere zijde. Na 33 minuten voetballen stond het 1-0.

Sammy Bossut flaterde bij een hoekschop en liet de bal zomaar vallen. Omolo profiteerde en tikte het leer binnen. Voor rust probeerde Essevee nog tegen te prikken, maar kon het doelman Nardi niet verschalken.

Francky Dury greep tijdens de pauze in en bracht Mamadou Sylla in de strijd. Een wissel die meteen voor gevaar kon zorgen. De huurling toonde zich en dat leek ook Hamdi Harbaoui te motiveren. De spitsbroeder van Sylla maakte er voor het uur nog 1-1 van.

Na dat doelpunt nam Zulte Waregem de wedstrijd helemaal over. Het ging vol voor de winst, maar kreeg te maken met een sterk keepende Nardi. Cercle Brugge kon aan de andere kant wél scoren, al had het daarvoor een strafschop nodig. Via Gianni Bruno werd het 2-1.

Het startschot voor een nieuwe aanvalsgolf van Cercle, dat bleef zoeken naar die beslissende treffer. Het werd lang wachten, maar enkele minuten voor tijd stond de 3-1 dan toch op het scorebord na een doelpunt van Bruno.