Hazard beslist wedstrijd in heerlijke derby tussen Chelsea en Arsenal

18-08-2018 20:25
1

In een heerlijke wedstrijd heeft Chelsea zaterdag stadsgenoot Arsenal weten te verslaan. The Blues namen in eigen stadion een 2-0 voorsprong, maar nog voor rust trok Arsenal de zaken gelijk. In de tweede helft tekende Marcos Alonso voor de winnende treffer, dankzij een assist van invaller Eden Hazard.

Arsenal kende een beroerde start op Stamford Bridge. The Gunners keken na twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand op. Binnen tien minuten tekende Pedro voor de openingstreffer op aangeven van Alonso.

Binnen twintig minuten verdubbelde Chelsea de score. Alvaro Morata werd weggestuurd: de aanvaller kapte Shkodran Mustafi uit en liet Petr Cech voor de tweede maal kansloos. Daarmee leek Arsenal een verloren wedstrijd te spelen.

Dat veranderde echter toen Alex Iwobi zijn ploeggenoot Henrikh Mkhitaryan bereikte op de rand zestienmeter. Mkhitaryan tekende met een droge knal voor de aansluitingstreffer en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd.

Daarna had Arsenal niet lang nodig om op gelijke hoogte te komen. Dit keer was het Iwobi zelf die Kepa Arrizabalaga voor de tweede keer in korte tijd kansloos liet. Met een gelijke stand zochten de ploegen de rust op.

In de tweede helft wist Chelsea de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Een goede actie van Eden Hazard eindigde met een strakke voorzet, waar Marcos Alonso tegenaan wist te lopen. De bal ging onder Cech door en leverde Chelsea toch nog drie punten op: 3-2.