Buffel blikt terug op periode bij Racing Genk: Dat vond ik zuur

  Buffel blikt terug op periode bij Racing Genk: "Dat vond ik zuur"

  zaterdag 18 augustus 2018 om 08:00

  Thomas Buffel is op zijn 37ste nog basisspeler bij Zulte Waregem. Bij Racing Genk was hij vorig seizoen slechts invaller en kreeg hij dan ook geen nieuw contract. Dat kwam hard aan, vertelt hij zelf.

  Hij had gehoopt op een mooier afscheid, zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Goh... Genk gaf mij de boodschap om niet door te gaan één dag na onze laatste wedstrijd - dat vond ik zuur. Op die manier heb ik mijn afscheid, na negen jaar, niet echt kunnen beleven."

  Hij had die laatste match sowieso anders willen beleven. "Het was de Play-Off-finale - er stond nog iets op het spel. Maar als ik had geweten waar ik aan toe was, had ik het moment van het eindsignaal en de ontlading intens kunnen meemaken. Het is toch een groot en belangrijk deel van mijn leven dat ik heb afgesloten... Maar goed, de mensen van Genk hebben mij beloofd dat ze binnenkort alsnog voor een passend afscheid zullen zorgen - we gaan zien of dat dan nog hetzelfde is."

  Buffel heeft echter heel wat mooie herinneringen aan de Limburgers. "Ik ben nadien meteen op vakantie vertrokken, en daar heb ik alles laten bezinken. Op den duur wilde ik niet dat de negatieve gevoelens ál die mooie momenten uit die negen jaar zouden overschaduwen. Ik heb iets gepresteerd in Genk, mag ik toch zeggen."

  Plaats een reactie

  Marcus_A +1564
  zaterdag 18 augustus 2018 om 08:13
  Clubicoon van Genk, het ga je goed bij Waregem.De meeste Genkies hebben heel goede herinneringen aan hem!
  Vind ik leuk
  zaterdag 18 augustus 2018 om 08:28
  Een man die zijn hart en ziel bij Krc Genk lag en en daarom dat ze bij Krc er moeten voor zorgen dat dit Icoon THOMAS BUFFEL een mooie herinnering kan beleven in zijn volgende match tegen Krc
  [Reactie gewijzigd op zaterdag 18 augustus 2018 om 08:37]
  Vind ik leuk
  Marcus_A +1564
  zaterdag 18 augustus 2018 om 08:47
  ...Inderdaad...maar de overwinning die kunnen we hem niet schenken...
  [Reactie gewijzigd op zaterdag 18 augustus 2018 om 08:48]
  Vind ik leuk
  Bart Thijs +3479
  zaterdag 18 augustus 2018 om 09:25
  Superspeler en persoon. Geen rancune n dat hij eigenlijk gwn is doorgestuurd zonder boe of ba!
  Had een veeeeeel mooier afscheid MOETEN hebben (eigenlijk gwn nog een jaar contract).
  Hij bewijst dat hij zijn waarde nog heeft in de JPL
  Vind ik leuk
  freejazz +1085
  zaterdag 18 augustus 2018 om 10:53
  Bedankt Thomas, voor alles wat je bij KRC Genk gepresteerd hebt, en dat is heel wat. Heel veel succes bij die andere mooie club, Zulte-Waregem. Ik gun zowel jou als je nieuwe club hetzelfde voetbalplezier als wat jij en Genk samen hebben beleefd.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws