Club Brugge speelt tachtig minuten met man minder, maar wint dankzij invaller

05-08-2018 21:52
13

Club Brugge heeft zondagavond de drie punten gepakt op het veld van Excelsior Moeskroen. Blauw-Zwart speelt tachtig minuten met een man minder, maar won toch dankzij een doelpunt van invaller Cools.

De wedstrijd kon moeilijk slechter beginnen voor de uittredende landskampioen. Na amper tien minuten moest Club verder met tien spelers. Wesley zette zijn elleboog in het aangezicht van Katranis en mocht na tussenkomst van de VAR naar de kleedkamer.

Blauw-Zwart kon daarna amper nog zijn wil opdringen aan Moeskroen. Integendeel: de thuisploeg kreeg de beste kans in de eerste helft via Olinga. De bal kwam met wat geluk aan de tweede paal, waar de aanvaller onbegrijpelijk over het doel schoot.

Club-coach Ivan Leko greep in tijdens de rust en bracht Cools in de plaats van de tegenvallende Tomecak. Die wissel rendeerde al heel snel. Na tien minuten spelen wandelde Cools door de Moeskroen-verdediging en scoorde vanuit een heel scherpe hoek.

Even later stond er bijna 0-2 op het scorebord, maar Werner stopte de inzet van Vossen. Bij Moeskroen waren de vlotte combinaties van de eerste helft helemaal zoek. Club bleef zoeken naar het geruststellende tweede doelpunt, maar miste scherpte voor doel.

Vormer en vooral Vossen kregen nog uitstekende kansen om de score te verdubbelen, maar uiteindelijk bleef de 0-1 op het scorebord.