Belgische spits wees Club Brugge, Anderlecht, Genk én Oostende af

Belgische spits wees Club Brugge, Anderlecht, Genk én Oostende af

03-08-2018 19:19
2

Standard kon afgelopen seizoenseinde rekenen op een sterke Renaud Emond. De spits kon de weg naar doel weer makkelijk vinden. Het had niet veel gescheeld, of hij speelde bij een andere Belgische topclub.

De spits legde al een opvallend parcours af. Hij begon bij Virton, trok naar Waasland-Beveren om uiteindelijk naar Standard te trekken. "Toen ik destijds bij Virton vertrok, had ik al de kans om naar Anderlecht of Standard te gaan", onthult Emond in Het Nieuwsblad.

"Maar ik wilde geen stappen overslaan. Ik was nog jong en wilde eerst belangrijk worden voor een eersteklasser. Vlaanderen een beetje leren kennen, want daar heerst toch een andere mentaliteit. Het werd Waasland-Beveren en dat bleek een uitstekende keuze."

De stap naar een topclub kwam er uiteindelijk toch. "Zo kwam ik toch bij Standard terecht. Al had ik de keuze: Anderlecht, Club Brugge, Oostende of Genk. Ik heb zelfs het Genkse bestuur ontmoet, maar wilde altijd voor Standard spelen. De keuze was dus vrij snel gemaakt", zegt hij.