UPDATE: 'Mirallas in afwachting van transfer niet meer welkom op Everton'

UPDATE: 'Mirallas in afwachting van transfer niet meer welkom op Everton'

02-08-2018 15:32
1

Het verhaal van Kevin Mirallas bij Everton FC is al even geschreven. De aanvaller werd vorig seizoen uitgeleend aan ex-club Olympiakos Piraeus, maar keerde deze zomer weer terug. Nu lijkt Italië de volgende bestemming te zullen worden.

Volgens transferexpert Gianluca Di Marzio hebben Everton en Fiorentina de voorbije dagen druk onderhandeld. Op enkele punten en komma's na zouden die gesprekken afgerond zijn. Mirallas maakt straks op huurbasis de overstap naar Firenze, al zou er ook een aankoopoptie in het contract staan.

Na passages in Frankrijk, Griekenland en Engeland zou de Serie A het ideale platform zijn voor de 30-jarige Mirallas om zich opnieuw te lanceren. Na enkele sterke seizoenen in de Premier League is de Rode Duivel wat van het voorplan verdwenen. Eerder deze mercato deden ook geruchten de ronde over een terugkeer naar Luik, maar dat bleek niet realistisch.

UPDATE 15u32: Mirallas staat dus op het punt om Everton te verlaten, maar in tussentijd moet hij zijn conditie wel op zichzelf onderhouden. Volgens Het Laatste Nieuws hebben The Toffees de Luikenaar namelijk geweerd van de training. De aanvaller maakt zo geen deel meer uit van de A-kern. Overigens zijn de overbodige Ashley Williams, Cuco Martina en Nikola Vlasic hetzelfde lot beschoren.