UPDATE: 'Preud'homme wil opnieuw samenwerken met Refaelov'

UPDATE: 'Preud'homme wil opnieuw samenwerken met Refaelov'

02-08-2018 07:50
16

Lior Refaelov (32) maakt woensdag of op zijn laatst donderdag officieel de overstap van Club Brugge naar Standard. Dat meldt het Israëlische medium Sport5.

VoetbalPrimeur.be meldde woensdag al dat Refaelov niet meer welkom is op de training. Coach Ivan Leko bevestigde recent dat de Israëlische international bezig is met een transfer. "Het is moeilijk werken voor een coach in deze transferperiode. Jongens als Refaelov zijn bezig met hun toekomst. Dat zorgt voor zenuwachtigheid'', hekelde Leko de situatie. Refaelov was na zeven jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft die dus gevonden bij Standard, waar hij meer aan spelen hoopt toe te komen.

De aanvalende middenvelder had ook opties om terug te keren naar zijn vaderland, maar geeft dus de voorkeur aan een langer verblijf in België. Bij Standard wordt hij herenigd met Michel Preud'homme, die hij kent van hun gezamenlijke periode bij Blauw-Zwart. Mogelijk heeft de aanwezigheid van Preud'homme een rol gespeeld in zijn beslissing. Naar verluidt ligt er een driejarig contract op hem te wachten op Sclessin.

Update 14:31 uur: Bij La Dernière Heure spreekt men andere taal over een mogelijke transfer. Het Waalse dagblad heeft zich laten informeren. Refaelov zou helemaal nog niet op weg naar Standard zijn. Van een transfer is er dus nog geen sprake. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Update 02/08 7u50: Volgens Het Laatste Nieuws is Michel Preud'homme wel van plan om Refaelov naar Standard te halen. De trainer wil opnieuw samenwerken met zijn ex-speler. Het leiderschap, positieve ingestelheid en de ervaring van Refaelov moeten een meerwaarde vormen in Luik. Ook Refaelov staat open voor een vertrek bij Club Brugge.