Publiekslieveling droomt nog altijd van terugkeer bij RSCA: Kwestie van tijd

Publiekslieveling droomt nog altijd van terugkeer bij RSCA: "Kwestie van tijd"

31-07-2018 21:18
14

Nicolas Frutos heeft paars-wit bloed. Toch werd de Argentijn afgelopen seizoen op een niet zo fraaie manier bedankt voor bewezen bij diensten bij Anderlecht. Toch neemt de Reiger zijn grote liefde niks kwalijk. Sterker nog, op een dag wil Frutos terug de hoofdtrainer zijn van Anderlecht.

Bij Anderlecht werkte Frutos in de schaduw tot het moment dat René Weiler werd ontslagen. Frutos volgde hem tijdelijk op als T1. Daarna begon het tijdperk Hein Vanhaezebrouck en vertrok Frutos via de achterdeur van het Constant Vanden Stockstadion. In Sport/Voetbalmagazine krijgt Frutos het woord. "Ik wist vanaf dag één dat er na vier matchen een einde zou komen aan mijn missie bij Anderlecht."

"Het bestuur had toen al lang uitgemaakt dat ze voor een andere trainer zouden gaan. En ik kan Anderlecht in zekere zin begrijpen ... Anderlecht heeft Hein aangenomen in de veronderstelling dat hij ze nog kampioen kon maken. Hein is de Belgische coach met de beste reputatie. Wie ben ik dan om het bestuur af te breken?"

Terugkeer in Brussel
Tegenwoordig werkt Frutos bij het Paraguayaanse Olimpia. Op een dag hoopt hij weer voor Anderlecht te werken. "Ik denk dat ik ten laatste in 2021 opnieuw in België sta en dan is het een kwestie van tijd voor ik naar Anderlecht terugkeer. Ik wist dat ik op een dag trainer zou zijn van Anderlecht en ik weet zeker dat ik op een dag weer trainer zal zijn van Anderlecht. En geloof me vrij: jullie zullen een betere versie van Frutos zien."

Lees ookOpvallend gerucht: 'Anderlecht wil Musonda huren op één voorwaarde'