KAA Gent krijgt uitsluitsel over ernst blessure Vadis Odjidja na MRI-scan

KAA Gent krijgt uitsluitsel over ernst blessure Vadis Odjidja na MRI-scan

31-07-2018 22:30
11

Het debuut van Vadis Odjidja bij KAA Gent was geen succes. Bij de rust werd de middenvelder al naar de kant gehaald. Niet omdat hij niet wedstrijdfit is, wel omdat Vadis wellicht een vervelende blessure heeft opgelopen.

Na de eerste helft bleef de kersverse Gent-aanwinst in de kleedkamer. Vadis kreeg een trap op de kuit en kon niet meer verder. Volgens Het Laatste Nieuws is de blessure erger dan verwacht.

De kans is reëel dat Odjidja een spierscheur heeft opgelopen. Maandagavond liet hij een MRI-scan nemen, de resultaten daarvan volgen eerstdaags. Indien een scheur effectief het verdict is, mist Gent zijn nieuwkomer minstens een maand.

Naast enkele competitiewedstrijden zou Odjidja ook nog eens de Europese voorrondes moeten missen. Een serieuze streep door de rekening van hem én Yves Vanderhaeghe. Er wordt van de ex-Club Brugge en Anderlecht-speler namelijk veel verwacht in de Ghelamco Arena.

Update 31/07, 22u30:

Het Laatste Nieuws meldt dat Vadis Odjidja minstens drie tot vier weken out is met een spierscheur in de kuit. Een MRI-scan bevestigde van wat op basis van een echografie al gevreesd werd. Vadis liep de blessure op tijdens de wedstrijd tegen Standard.

De middenvelder kreeg een trap op de kuit en de verkramping die die trap veroorzaakte leidde tot een scheurtje. Vadis zal de wedstrijden tegen Zulte Waregem, Waasland-Beveren, Eupen en wellicht ook ­Lokeren moeten missen. Ook de play-offs van de Europa League komen in het gedrang.