‘Nieuwe club meldt zich voor Club Brugge-spits Diaby’

‘Nieuwe club meldt zich voor Club Brugge-spits Diaby’

28-07-2018 07:15
7

Club Brugge moet nog vrezen voor het vertrek van enkele sterkhouders. Zo zou Abdoulay Diaby nog op weg zijn naar de uitgang... al is het wachten op Spanje.

De nu 27-jarige Diaby heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de Primera Division zijn grote droom is. Na twee landstitels met Club lijkt de tijd nu aangebroken. Eén probleem: volgens Sport/Voetbalmagazine is er nog geen aanbieding binnengekomen vanuit dat land.

Wél geïnteresseerd is het Franse Stade Reims. Die club is pas gepromoveerd naar de Ligue 1. De vraag is echter of zo'n club wel een stap vooruit is voor Diaby. Hij voelt zich dan ook niet meteen geroepen om in te gaan op het aanbod van de Noord-Franse club. Reims is overigens de club van Pablo Chavarria, ex-Anderlecht.

Update 27/07, 16u15:

Abdoulay Diaby staat niet enkel op het verlanglijstje bij Stade Reims. De aanvaller van Club Brugge kan eveneens rekenen op interesse van Nantes. Die club staat op het punt aanvaller Emiliano Sala te verliezen en gaat volgens But zijn vizier richten op Diaby.

Update 28/07, 7u15:

Het ziet er naar uit dat Abdoulay Diaby binnenkort eindelijk een transfer gaat maken. De clubs blijven binnenstromen. Eerder werden al namen zoals Levante, Léganes, West Bromwich en enkele Franse clubs genoemd maar daar komt nu ook Saint-Etienne bij.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de Franse club zich gemeld voor de 27-jarige spits. Zelf zou Diaby alle opties openhouden, alleen een verlengd verblijf bij Club Brugge is uitgesloten. Coach Ivan Leko rekent dan ook niet meer op Diaby.