Zulte Waregem greep net naast Franse WK-revelatie: Meteen onder de indruk

Zulte Waregem greep net naast Franse WK-revelatie: "Meteen onder de indruk"

09-07-2018 15:35
1

Bij de WK-start was Benjamin Pavard ongetwijfeld het meest onbeschreven blad in de Franse selectie, maar daar bracht de verdediger in Rusland zelf verandering in. Dankzij zijn uitstekende prestaties wordt hij gezien als revelatie. Een revelatie die bijna voetbalde voor ... Zulte Waregem. 

Medio 2016 wilde Essevee graag in zee met de jonge Franse verdediger. Pavard was destijds lid van Lille OSC, waar Francky Dury ook onder meer Thorgan Hazard en de betreurde Junior Malanda ontdekte. De trainer van de West-Vlamingen wilde de Fransman dan ook dolgraag binnenhengelen, maar VFB Stuttgart was hem te snel af. 

"De ontwikkeling die Pavard heeft doorgemaakt, is spectaculair. Wij waren meteen onder de indruk van zijn kwaliteiten. Hij leest het spel ongelofelijk snel en kan op alle posities in de verdediging en op de zes spelen. Maar tegen de miljoenen die Stuttgart betaalde, konden wij niet op", aldus Dury bij Het Nieuwsblad.

"We hadden inderdaad contact, maar uiteindelijk is er niets van gekomen", bevestigt ook Pavard. "Later die zomer was er wel een deal met Stuttgart. Ik kan alleen maar zeggen dat ik geen spijt heb van die keuze." Bayern München zou de verdediger nu in huis halen.