Oefenmatchen: Gent wint vlot, Lokeren te sterk voor Essevee, Standard onderuit

07-07-2018 20:55

Zaterdag oefenden heel wat Belgische eersteklassers en tweedeklassers. Een overzicht van de gespeelde matchen.

Wetteren – KAA Gent: 1-6
Bij de rust stond Gent al 0-3 voor. Dompé opende de score met een vrije trap. Daarna kopte Andrijasevic raak. Vlak voor het rustsignaal maakte Janga er 0-3 van. Hij maakte zo zijn strafschopmisser goed. Koita, Olayinka en Kubo deden er na de pauze nog wat goals bij. De tegentreffer was er een voor de statistieken.

Gent opstelling: Thoelen, Burssens, De Smet, Lloci, Beridze, Mostafa, Andrijasevic, Dompé, Janga, Koita, David
Gent na 60 minuten: De Busser, Limbombe, Plastun, Raskin, Davidzada, Verstraete, Dejaegere, Yaremchuk, Kubo, Chakvetadze, Olayinka

Zulte Waregem – Lokeren: 0-1
Beide ploegen komen dit seizoen elkaar nog een paar keer tegen, maar zaterdag oefenden ze tegen elkaar. Lokeren mocht met een voorsprong gaan rusten. Miric was daarvoor verantwoordelijk. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Eupen - Alemannia Aachen: 1-0
Ook Eupen werkte nog een oefenwedstrijd af. Het speelde tegen het Duitse Alemannia Aachen en kende ook een goed resultaat. Het werd 1-0 na een doelpunt van Megane Laurent.

Standard - Beerschot-Wilrijk: 0-1
Standard beleefde een lastige avond tegen de Antwerpenaren. De eerste helft eindigde dan wel op 0-0, maar na de pauze ging het onderuit. Genk-huurling Dante Vanzeir opende de score. Meteen ook de eindstand.