'Hij kwam net van een dokter en zei tegen me dat Karius een hersenschudding had'

'Hij kwam net van een dokter en zei tegen me dat Karius een hersenschudding had'

06-07-2018 15:58
6

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft zich voor het eerst uitgelaten over de hersenschudding die doelman Loris Karius opliep in de Champions League-finale tegen Real Madrid.

"Hij heeft het duidelijk niet gemerkt. Hij voelde wel een tik op zijn hoofd, maar hij had niet door dat hij een hersenschudding had", aldus Klopp op het digitale huis van The Reds. "Zo werkt dat met een hersenschudding. Degene met een hersenschudding is misschien wel de laatste die doorheeft dat hij een hersenschudding heeft."

Klopp beschrijft dat hij vier dagen na de finale een belletje kreeg van Franz Beckenbauer. "Hij zei dat hij net van een dokter kwam en zei tegen me: je keeper had een hersenschudding. Ik zei: wat? In de wedstrijd kon ik vanaf mijn positie de situatie namelijk niet goed zien", vertelt hij. "Ik zei: oké geef me een paar minuten, ik moet even een paar dingen regelen."

De manager beschrijft hoe hij vervolgens vanuit verschillende perspectieven naar het moment van de klap keek. "Ik dacht: hoe kan het dat iemand die tot dan toe geen enkele zwakte had getoond, opeens zulke grote fouten maakte in deze belangrijke wedstrijd en dat niemand heeft gedacht aan die tik op zijn hoofd?"

Klopp besloot vervolgens dat hij wilde laten nakijken of Karius inderdaad een hersenschudding had. "Ik dacht dat het te laat was. Maar nu weet ik dat een hersenschudding niet in een dag is verdwenen, als je er eentje hebt kun je dat dagen later nog zien. Vijf dagen na de finale had Loris nog 26 van de dertig symptomen van een hersenschudding. Dat is duidelijk." Klopp benadrukt het niet als excuus te willen gebruiken. "Maar we gebruiken het wel als een verklaring."