Tunesiërs waarschuwen voor ex-speler van Moeskroen: Hij kan jullie pijn doen

Tunesiërs waarschuwen voor ex-speler van Moeskroen: "Hij kan jullie pijn doen"

Gepubliceerd: zaterdag 23 juni 2018 om 08:00za 23-06-2018 om 08:00

Na de behoorlijke 3-0 zege tegen Panama wacht Tunesië. Een overwinning tegen de Tunesiërs betekent kwalificatie voor de volgende ronde. Maar het Noord-Afrikaanse land is zeker niet te onderschatten, dat bewees het al tegen Engeland.

De Engelsen hadden een laat doelpunt nodig om uiteindelijk met 2-1 te winnen. Tegen België willen de Tunesiërs punten sprokkelen. "We dromen nog steeds van de volgende ronde", zegt Fahmi Barhoumi van Mosaique FM uit Tunesië. "We hebben ook helemaal niets te verliezen", voegt Sayf Mansour van Sport News Tunisie daar nog aan toe.

Tegen de Rode Duivels lijkt men vooral op twee spelers te rekenen. "Wahbi Khazri (27-jarige spits van Stade Rennes) en Anice Badri (buitenspeler van Esperance Tunis en ex-Moeskroen) kunnen het verschil maken", zeggen beide journalisten in koor.

De Gentse connectie
Een andere belangrijke speler volgens hun is Dylan Bronn, die op het WK een basisplaats heeft. De speler van Gent heeft nog maar vijf caps achter zijn naam staan, maar ze geloven wel in hem. "Hij is een heel goede verdediger", zegt Mansour. "Misschien wel onze beste verdediger", klinkt het bij Barhoumi.

De Belgische klasse
Bij Tunesië beseft men echter dat het niet makkelijk zal worden. "België heeft spelers van wereldklasse. Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, …", somt Barhoumi op. "Maar het zijn niet alleen namen. Het is ook een echt team", geeft Mansour nog aan.

Kunnen we dan ook het WK winnen? "Volgens mij niet", zegt Mansour. "Al denk ik wel dat jullie de halve finales zullen halen. Brazilië zal het WK winnen", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws