'KV Oostende huurt verdediger van Anderlecht, Leya Iseka moet wachten'

'KV Oostende huurt verdediger van Anderlecht, Leya Iseka moet wachten'

Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2018 om 07:03do 21-06-2018 om 07:03

Anderlecht stalt Wout Faes het komende seizoen zo goed als zeker bij KV Oostende. Dat valt maandag te lezen in Het Laatste Nieuws.

Volgens Het Laatste Nieuws wordt Faes de centrale verdediger waar KV Oostende naar op zoek was. Faes is net als eerdere aanwinsten François Marquet en Indy Boonen een oude bekende van trainer Gert Verheyen. Faes is nu een vaste waarde bij de nationale U21, maar kwam daarvoor uit voor de U19 van toenmalig bondscoach Verheyen.

Faes was overigens niet de eerste keus van KVO. Zinho Vanheusden stond bovenaan de verlanglijst, maar de gesprekken met het Italiaanse Internazionale zitten muurvast. Het lijkt daardoor Faes te worden, die de voorbije twee jaargangen al werd uitgeleend aan de Nederlandse clubs sc Heerenveen en Excelsior. Faes wordt echter nog niet rijp gehad voor paars-wit.

Anderlecht hoopt Aaron Leya Iseka naar verluidt ook uit te lenen aan Oostende, maar de Kustboys houden in dat dossier nog even de boot af. Oostende zou sceptisch zijn en daarom pas in de laatste weken van de transfermercato eventueel een beslissing nemen over Leya Iseka, die het voorbij seizoen negen treffers liet noteren als huurling van Zulte Waregem.

Plaats een reactie

donderdag 21 juni 2018 om 09:01
Goede stap voor Faes die ondertussen verder kan groeien.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws