UPDATE: 'Buffon al op huizenjacht in stad van nieuwe werkgever'

UPDATE: 'Buffon al op huizenjacht in stad van nieuwe werkgever'

21-06-2018 00:10
7

De opvallende overstap van Gianluigi Buffon naar Paris Saint-Germain wordt in de komende dagen afgerond. Dat meldt Sky Italia dinsdag met grote stelligheid. De veertigjarige Italiaanse legende komt transfervrij over van Juventus.

Buffon besloot na zeventien jaar om zijn contract bij de Oude Dame niet te verlengen. Even leek de doelman daarmee ook het einde van zijn loopbaan aan te kondigen, maar niets is minder waar. Sinds mei is hij al in onderhandeling met PSG. De Franse kampioen genoot altijd zijn voorkeur, al werd hij ook in verband gebracht met onder meer Liverpool.

De weg naar Parijs is vrij nu PSG duidelijkheid heeft over de schorsing van Buffon. Hij kreeg afgelopen seizoen een rode kaart in het Champions League-duel met Real Madrid vanwege een woede-uitbarsting richting scheidsrechter Michael Oliver. De ervaren sluitpost moet drie wedstrijden vanaf de tribune toekijken.

Buffon besloot zijn avontuur in Turijn met zijn negende landstitel met Juventus. Daarnaast reikte hij onder meer drie keer tot de Champions League-finale met de club.

Update 00.10: Gianluigi Buffon mag zich bijna speler van Paris Saint-Germain noemen. De veertigjarige doelman ondergaat in de komende dagen een medische keuring en zal aansluitend een tweejarig contract ondertekenen. Dat meldt Paris United. Buffon en zijn vrouw zouden al op huizenjacht zijn geweest in het zestiende arrondissement van Parijs.