Koulibaly en Kara pakken eerste Afrikaanse punten en verslaan zwak Polen

19-06-2018 18:55

Senegal is het WK goed begonnen met een overwinning op Polen. De wedstrijd eindigde in 1-2 in het voordeel van het Afrikaanse land, na een opmerkelijke tweede helft.

Bij de Senegalezen speelden Moussa Wagué (Eupen) en Kalidou Koulibaly (ex-Genk) een volledige wedstrijd. Kara Mbodji moest zich tevreden stellen met een plekje op de bank. Bij Polen kreeg ook Lukasz Teodorczyk geen basisplek.

In een eerste helft, die weinig hoogtepunten kende, was Polen niet bij machte om de Senegalese defensie stuk te spelen. Polen was regelmatig bij het doel van de Afrikanen te vinden, maar kon daar geen gevaar stichten.

Wat opviel was dat beide ploegen zeer voorzichtig speelden en slordig waren. Ook na ruim een half uur viel er nog weinig te melden over het laatste duel van speelronde één, maar ineens kwam Senegal op voorsprong. De nét iets scherpere Afrikanen kwamen op 0-1 door Idrissa Gueye (Everton), die zijn schot via een Pools been in het doel zag belanden.

Het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd gebeurde rond de zestigste minuut. M'Baye Niang (Torino) moest zich aan de zijlijn laten behandelen vanwege blessure, maar kreeg tijdens een counter van Senegal van de vierde man toestemming om het veld weer te betreden. De spits strafte Pools geklungel enkele seconden later af, tot onvrede van de Polen: 0-2.

Senegal leek zich naar 0-3 te kunnen counteren, maar een paar minuten voor tijd maakte Polen er via Grzegorz Krychowiak weer een wedstrijd van. De middenvelder van West Bromwich Albion kopte knap raak uit een vrije trap. Polen had nog een aantal minuten de tijd om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar dat was het land niet gegund.