Geen enkel excuus voor de Rode Duivels: ''Zelfs winnen alleen is niet genoeg''

Geen enkel excuus voor de Rode Duivels: ''Zelfs winnen alleen is niet genoeg''

18-06-2018 15:25
1

De Rode Duivels trappen om 17u af tegen Panama. Peter Vandenbempt blikt bij Sporza een laatste keer vooruit en verwacht een ruime overwinning. 

Vandenbempt benadrukt dat Panama de zwakste tegenstander in de poule is. ''Er is gewoon geen enkel excuus. De Belgen komen naar het WK om heel ver te raken in het toernooi. Ze hebben een goede voorbereiding achter de rug en zijn naar eigen zeggen beter en beter geworden. Ze staan verder met de ervaring van twee grote toernooien in de benen en in het hoofd.''

De commentator vindt dat de gedrevenheid van Panama, de omstandigheden of het hoge gras geen excuus mogen vormen. ''Zelfs winnen alleen is niet genoeg, het mag met een beetje brio zijn en met een beetje overtuiging'', aldus Vandenbempt. 

Hij waagt zich tot slot aan een prononostiek. ''Voor Panama moet het in elk geval een nul worden. Ze kunnen nooit scoren, dus als het dan tegen België gebeurt, hebben we toch een probleem. En voor de Rode Duivels dan een stuk of 3, 4, 5 of 6 goals'', besluit Vandenbempt.