Het grote ongelijk van Musonda: Van twee jaar Anderlecht word je niet arm hoor

Het grote ongelijk van Musonda: "Van twee jaar Anderlecht word je niet arm hoor"

13-06-2018 20:30
12

Charly Musonda Junior leek een grote carrière tegemoet. De middenvelder werd al jong weggeplukt bij RSC Anderlecht door Chelsea en moest de nieuwe patron van de Rode Duivels worden. Doorbreken kon hij echter nog niet.

Urbain Haesaert, meesterscout van Ajax en ex-RSCA, weet ook hoe dat komt. "Dat ligt aan de entourage die voor snel geld koos en genoot van de lof van Jan Boskamp", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Zij hebben een deel van hun opleiding gemist, waren beter bij Anderlecht gebleven. Musonda heeft een formidabele basistechniek, maar gebruikte die alleen voor zichzelf. Terwijl je nog eens een dribbel maakt, slibt die aanval natuurlijk helemaal dicht", klinkt het.

"Mijn raad is nog altijd: probeer eerst maar eens twee jaar met succes in het eerste van Anderlecht of Ajax te spelen. Als je twee jaar in het eerste van Ajax of Anderlecht speelt, word je niet arm, hoor, en haal je wat je ogenschijnlijk hebt laten liggen wel op na een goeie transfer op het juiste moment naar de juiste club", klinkt het.