'Verheyen houdt schoonmaak en stuurt twee ex-spelers Anderlecht naar B-kern'

'Verheyen houdt schoonmaak en stuurt twee ex-spelers Anderlecht naar B-kern'

12-06-2018 09:08
6

Gert Verheyen leidt volgende week zijn eerste training bij KV Oostende. De nieuwe coach heeft al besloten dat er voor een viertal spelers geen plaats is.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Matthias Bossaerts (21), Ibrahima Conte (27), Ibrahima Bah (19) en Hasan Ozkan (20) het seizoen bij de B-kern moeten beginnen. Vooral afwezigheid van Bossaerts en Conte is opvallend te noemen.

Bossaerts werd in het verleden gezien als een supertalent en verliet Anderlecht al op 16-jarige leeftijd naar Manchester City. Daar kwam het niet tot een doorbraak, waarna hij vanaf de zomer van 2016 zijn kans ging bij de Kustboys. De verwachtingen waren hoog, maar de voormalig jeugdinternational kon deze nooit waarmaken. Het afgelopen seizoen kwam hij amper drie keer in actie, waarmee het totaal aantal optredens voor Oostende op een magere veertien duels kwam te staan.

Conte krijgt geen nieuwe kans, nadat hij het afgelopen half jaar al was verhuurd aan Waasland-Beveren. De flankspeler kwam twee seizoen geleden over van Anderlecht om meer aan spelen toe te komen. Dat viel tegen, want Conte veroverde nooit een basisplaats. Een vertrek hangt nu in de lucht, waardoor hij waarschijnlijk blijft steken op 23 wedstrijden en 2 goals.