"Ik miste daardoor zelfs een transfer naar RSC Anderlecht"

7 juni om 13:50

De Rode Duivels nemen het komende maandag op tegen Costa Rica. Het land van Bryan Ruiz, die nog steeds kapitein is. Hij was jaren één van de uitblinkers bij KAA Gent. Het had niet veel gescheeld of hij speelde ook voor een andere topclub in België.

Ruiz stond in het verleden op het verlanglijstje van RSCA. Tot een transfer kwam het niet. Daar had zijn gemiste strafschop tegen Standard, waardoor de Rouches testwedstrijden afdwongen en uiteindelijk kampioen speelden, iets mee te maken.

"Daardoor miste ikzelf een transfer naar Anderlecht, denk ik. Anders waren zij kampioen geworden en was er via de Champions League voldoende geld geweest om te betalen wat Gent voor mij vroeg", zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Hij trok naar het buitenland en komt inmiddels uit voor Sporting Lissabon. Daar leek hij vorige zomer nog te gaan vertrekken. "Standard was zeker een mooie optie", klinkt het.

"Ik sprak verscheidene keren met de coach, zei hem dat ik geïnteresseerd was om te tekenen, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Standard deed er alles aan om mijn wensen te vervullen, maar Sporting voegde er andere aan toe die ervoor zorgden dat ik het Luikse aanbod uiteindelijk moest weigeren."