OFFICIEEL: AA Gent zet samenwerking stop en begint nieuw hoofdstuk

OFFICIEEL: AA Gent zet samenwerking stop en begint nieuw hoofdstuk

07-06-2018 12:15
6

KAA Gent zal volgend seizoen niet meer in shirts van kledingmerk Jartazi spelen. Die samenwerking is in onderling overleg stopgezet. Volgend seizoen gaat het samenwerken met Craft Sportswear.

Waarom de samenwerking stopt is niet duidelijk, want Jartazi had eigenlijk nog een contract lopen tot volgend jaar. Toch kiest AA Gent ervoor om nu al over te stappen naar Craft, een van oorsprong Zweeds bedrijf dat in het verleden vooral in het wielrennen actief was.

Commercieel directeur Serge Platel legt de keuze uit. "KAA Gent zocht een nieuwe kledingsponsor die de waarden van onze club uitstraalt en heeft die gevonden in Craft. In diverse sporttakken heeft Craft bewezen dat zij staan voor duurzaamheid, kwaliteit en klasse. Craft zocht een club in België die ambitie en strijdvaardigheid uitstraalt en heeft die gevonden in KAA Gent. Zoals de Buffalo's een vaste challenger zijn voor de top van het Belgisch voetbal, wil Craft een challenger zijn voor de grote teamwear spelers. Alle ploegen van KAA Gent (eerste ploeg, beloften, jeugd en KAA Gent Ladies) spelen vanaf volgend seizoen in Craft kleding."

Jartazi was sinds begin 2015 de kledingsponsor van AA Gent. Daarvoor was dat het Nederlandse bedrijf Masita, maar dat bedrijf ging failliet.