Albert stelt beste elftal ooit van Rode Duivels samen: drie internationals van nu

Albert stelt beste elftal ooit van Rode Duivels samen: drie internationals van nu

Gepubliceerd: woensdag 6 juni 2018 om 17:00wo 06-06-2018 om 17:00

Philippe Albert stelde op vraag van de Engelse krant The Guardian zijn beste elftal aller tijden van de Rode Duivels zijn. De voormalig international had daarin plaats voor drie huidige WK-gangers.

Michel Preud'homme staat bij Albert in doel. ''We speelde drie jaar samen bij KV Mechelen. Hij werd tot 's werelds beste doelman van 1994 verkozen; een leider, goed op de lijn. Als hij nu nog zou spelen, beboorde hij tot de top-drie van de wereld.''

Eric Gerets, Laurent Verbiest, Vincent Kompany en Jean Thissen vormen van rechts naar links de achterhoede. Albert heeft bewondering voor de instelling van Kompany. ''Hij is een voorbeeld voor iedereen. Vincent kwam terug na vele blessures en dat toont zijn mentale kracht. Hij is een eersteklas persoon en een legende van Manchester City.''

Centraal op het middenveld kiest Prince Albert voor Wilfried Van Moer en Enzo Scifo. Jan Ceulemans, die tevens aanvoerder is in het team van Albert, en Eden Hazard bezetten de flanken. Albert legt zijn keuze voor Hazard uit: ''Hij kan alles doen. Zelfs op een offday kan hij in een match het verschil maken. Hij is een fantastische kerel, lacht altijd. Samen met Scifo is hij één van de toptalenten van de laatste dertig jaar.

Topschutters
Paul Van Himst en Romelu Lukaku vormen tot slot het aanvalsduo. ''Ik dacht aan Erwin Vandenbergh, maar mijn stem ging toch naar Lukaku. Hij heeft al een geweldige carrière gehad en is nog altijd pas 24. Hij scoort voor het plezier en speelt al sinds zijn zestiende week in, week uit op het hoogste niveau. Bovendien werkt hij keihard om zich te verbeteren'', looft Albert de topschutter aller tijden van de nationale ploegen.

Welke 11 namen zou jij kiezen? Laat het ons weten in de comments!Screenshot: The Guardian

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws