De Genkse mislukking van Vanhaezebrouck: Miserie met het bestuur

De Genkse mislukking van Vanhaezebrouck: "Miserie met het bestuur"

03-06-2018 19:49
5

Hein Vanhaezebrouck mag dan wel geslaagd zijn als coach bij KAA Gent en nu een kans krijgen bij Anderlecht, makkelijk had hij het niet altijd. Zijn eerste passage bij een topclub (KRC Genk) liep verkeerd af. Zus Ruth Vanhaezebrouck weet waarom.

In maart 2009 nam Vanhaezebrouck het roer over bij Genk, maar nog geen jaar later werd hij in november van 2009 al ontslagen. Onenigheid met het bestuur zou één van de redenen geweest zijn voor zijn ontslag.

"In Genk had Elyaniv Barda een jaarsalaris om u tegen te zeggen. Hij verdiende dus al ongelofelijk veel, zonder zich echt te moeten inzetten. Hein stelde hem niet op, omdat hij op het veld toch niet rendeerde, maar hij kreeg miserie met het bestuur", zegt Ruth in Sport/Voetbalmagazine.

"Want Barda moest spelen, omdat hij veel geld had gekost en hij dus ook zo veel mogelijk moest opbrengen bij verkoop", klinkt het. Vanhaezebrouck werd ontslagen en Barda bleef uiteindelijk bij Genk, tot eind 2013. Toen keerde de Israëliër terug naar zijn thuisland.