Martinez rekent op ervaren technische staf: 'Je weet niet wat er zal gebeuren'

Martinez rekent op ervaren technische staf: 'Je weet niet wat er zal gebeuren'

Gepubliceerd: zondag 27 mei 2018 om 19:12zo 27-05-2018 om 19:12

Roberto Martinez begint binnen enkele weken aan zijn eerste groot toernooi als bondscoach. Maar de Spanjaard vindt dat hij genoeg ervaring heeft om onze nationale ploeg naar een goede prestatie te loodsen.

"Dat ik twee WK’s (Zuid-Afrika en Brazilië, red.) als analist heb meegemaakt, is een groot voordeel", vertelde Martinez volgens Het Laatste Nieuws tijdens een persconferentie. "Ik had de bewuste keuze gemaakt om het hele toernooi te volgen. Je ziet de voetbalcultuur in de manier van voorbereiding. Dat intrigeerde me."

"Een Zuid-Amerikaans land bereidt zich anders voor dan een Europees land. Ik kreeg de ervaring van een groot toernooi in een veeleisende periode voor spelers. Zij moeten steeds meer gedurende twaalf maanden met een hoge intensiteit spelen. De voorbereidingsperiode voor een WK is dus heel belangrijk."

Henry
Met Thierry Henry heeft de bondscoach bovendien veel WK-ervaring in zijn technische staf. "Thierry heeft het meegemaakt. Hij heeft een WK en EK gewonnen. We weten wat we kunnen verwachten, maar je weet niet wat er zal gebeuren.  Hij weet hoe je moet omgaan met hoge verwachtingen en hoe een speler zich zal voelen tijdens die periode. Dat is belangrijk", besloot de bondscoach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws