Simons onthult opmerkelijke aanbieding: Contact met Belgische eersteklasser

Simons onthult opmerkelijke aanbieding: "Contact met Belgische eersteklasser"

17-05-2018 15:20
3

Timmy Simons gaat dit weekend zijn laatste wedstrijd in als speler van Club Brugge. De 41-jarige routinier is klaar voor een andere functie binnen de club, al wil hij zijn voetbalschoenen nog niet volledig aan de haak hangen.

Meer nog: het had niet veel gescheeld of Simons speelde zowaar nog voor andere Belgische eersteklasser. "Van de winter bood een andere eersteklasser me een contract voor anderhalf jaar. Maar ik zag me niet van club veranderen midden in het seizoen, dat sprak me niet aan."

Lagere reeks
Op zijn leeftijd zag de centrale middenvelder het niet meer zitten om elders aan de slag te gaan. "In een nieuwe omgeving terechtkomen, in een nieuwe kern, van nul beginnen, dat wilde ik liever niet. Ik dacht ook dat ik hier meer impact zou kunnen hebben dan elders, zelfs als ik weinig speel", gaat hij verder in Sport/Voetbalmagazine.

De 94-voudig Rode Duivel sluit echter niet uit dat hij in een lagere afdeling actief blijft. Simons ziet het namelijk niet zitten om ineens volledig te stoppen als voetballer. Wel moet het combineerbaar zijn met zijn toekomstige functie bij Blauw-Zwart.

LEES OOK: Doet Simons het ondenkbare? "Ik kan dat niet 100 procent garanderen"