VP Awards 2018: de beste rechtsachter uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2018: de beste rechtsachter uit de Jupiler Pro League

15-05-2018 12:25
8

Na tien maanden vol actie sluit de Jupiler Pro League straks haar deuren. Club Brugge kaapte de belangrijkste ploegenprijs weg, maar ook individueel valt er wat te verdienen. Bij VoetbalPrimeur.be gaan we op zoek naar het beste elftal van het seizoen 2017-2018. Op het tactische bord tekende onze coach een 4-2-3-1 uit. Deze maandag deel twee: de beste rechtsachter.

Luis Pedro Cavanda (Standard Luik)
Eén van die vele bekende namen die Standard dit seizoen terug richting de Maas wist te lokken. Cavanda had even nodig om zich in de gratie van Ricardo Sa Pinto te knokken, maar verdween nadien niet meer uit beeld. Vooral offensief brengt de gewezen Lazio-back een meerwaarde, dankzij zijn rushes en technische vermogen.

Dion Cools (Club Brugge)
Een seizoen met twee gezichten, zoveel is duidelijk. Tijdens de reguliere competitie maakte de jeugdinternational indruk in de 3-5-2 van Ivan Leko. Zijn aanvallende impulsen waren legio, verdedigend bleef de halve Maleisiër overeind. In de Play-Offs, tegen sterkere tegenstanders, viel Cools echter geregeld door de mand.

Laurent Jans (Waasland-Beveren)
Al langer een onmisbare schakel op het tactische bord op de Freethiel. Zowel onder Philippe Clement als opvolger Sven Vermant (inmiddels ontslagen) was de Luxemburger incontournable. Jans wordt al jaren gevolgd door een rist Belgische topclubs. Komt het deze zomer dan eindelijk tot die langverwachte transfer?

Joakim Maehle (KRC  Genk)
Assists bij de vleet voor de zomertransfer, die concurrent Clinton Mata (ondanks diens behoorlijke aantal speelminuten) in de schaduw zette. Maehle is technisch een kraan, wat belangrijk is in het combinatievoetbal van de Limburgers. Op verdedigend vlak loopt er hier en daar nog wel wat fout. Hét werkpunt voor komend seizoen.

Stergos Marinos (Sporting Charleroi)
Meer dan ooit kan Felice Mazzu bouwen op zijn Griekse rechtsachter. Aan de zijde van Javier Martos voetbalt Marinos nu al jaren in de achterhoede van de Carolo’s, maar de voorbije tien maanden deed hij dat beter dan ooit. Charleroi dankte haar plek in Play-Off 1 grotendeels aan de defensieve stabiliteit.

Lucas Rougeaux (KV Kortrijk)
Weinig voetballers uit de Jupiler Pro League beleefden een grotere rollercoaster dan Rougeaux. De Fransman kwam er onder Yannis Anastasiou niet aan te pas, waarna verlosser Glen De Boeck hem omschoolde tot rechtsachter. Die metamorfose slaagde wonderwel, tot een verschrikkelijke blessure roet in het eten gooide. Rougeaux staat nog voor een maandenlange revalidatie.

Wie vind jij de beste rechtsachter uit de Jupiler Pro League? Geef je mening in de poll onderaan.