Standard waarschuwt Club Brugge en RSCA met vernedering van Genk

06-05-2018 19:50
30

De titelstrijd lijkt tussen Club Brugge en Anderlecht te gaan. Maar sluit Standard maar niet uit. De Rouches blijven overtuigen in Play-Off 1. In eigen huis haalde het met 5-0 van KRC Genk.

De openingsfase in de wedstrijd was voor de Limburgse bezoekers, maar daar kon Genk niet van profiteren. Sterker nog, het was Standard dat eerst scoorde. Met een afstandsschot werd het 1-0 dankzij Mehdi Carcela.

De wedstrijd leek daarna in handen voor de Rouches, met enkele goede kansen op de verdubbeling van de score. Die kwam er echter niet. Ook Genk kreeg nog enkele kleine kansjes, met geen doelpunt tot gevolg.

Carcela en Edmilson
Ook na de pauze was Mehdi Carcela weer beslissing voor Standard. Amper enkele minuten na de pauze kon hij Renaud Emond zijn makkelijkste doelpunt ooit schenken. 2-0 en de boeken leken al toe voor Genk.

Genk kon helemaal geen vuist meer maken. Standard profiteerde. Voor de wedstrijd leek het nog een strijd tussen Edmilson en Trossard te gaan wonnen. Die heeft Edmilson dan gewonnen. Tien minuten voor tijd zorgde hij voor de 3-0. Duje Cop maakte het nog wat erger door enkele minuten later, na een fout van Ibrahima Seck, voor de 4-0 te zorgen.

Carcela maakte de vernedering helemaal compleet met de 5-0 eindstand. Een pijnlijke nederlaag voor Genk.

Standard staat door de overwinning stevig op de derde plek in de stand. Het telt 38 punten. Vijf meer dan Charleroi en twee minder dan RSC Anderlecht. Op Club Brugge heeft het nog een achterstand van vier punten.