'Akkoord is nabij: Anderlecht heeft derde zomeraankoop beet'

'Akkoord is nabij: Anderlecht heeft derde zomeraankoop beet'

24-04-2018 15:20
46

De kans is zeer groot dat Elias Cobbaut volgend seizoen voor RSC Anderlecht speelt. De speler, die nu nog op de loonlijst van KV Mechelen staat, kan naar heel wat clubs, maar volgens Sportwereld geeft de verdediger de voorkeur aan een transfer naar Brussel.

Volgens de krant dingt niet alleen Anderlecht naar de hand van Cobbaut. Ook Club Brugge en KRC Genk hopen hem aan te trekken. Het Italiaanse Genoa deed zelfs al een bod op de twintigjarige verdediger, maar dat zou tevergeefs zijn. Cobbaut zou zich in België bij RSC Anderlecht willen ontwikkelen.

Het ideale profiel
Het is al lang geen geheim meer dat Anderlecht Cobbaut wil. Luc Devroe en Hein Vanhaezebrouck zijn voorstanders van zijn komst. Dat is niet verwonderlijk. Cobbaut heeft het perfecte profiel voor paars-wit. Hij is jong, talentvol en Belgisch. Daarbij kan hij nog eens uit de voeten op links en in het centrum. Op beide posities heeft Anderlecht niet veel overschot.

Cobbaut moet de derde zomertransfer van Anderlecht worden. Eerder verzekerde paars-wit zich al van de komst van Yevhen Makarenko en Kristal Abazaj.

UPDATE 15u20:
Het Laatste Nieuws meldt dat de onderhandelingen tussen Cobbaut en Anderlecht in volle gang zijn. Beide clubs onderhandelen nog over een transferprijs, maar de deal zal normaal gezien snel beklonken zijn. De linksachter van Malinwa wordt de derde zomeraanwinst van paars-wit.