'22 Antwerp-hooligans voor de rechter: leiders moeten vrezen voor tien jaar cel'

'22 Antwerp-hooligans voor de rechter: leiders moeten vrezen voor tien jaar cel'

Gepubliceerd: woensdag 18 april 2018 om 16:34wo 18-04-2018 om 16:34

22 hooligans van Royal Antwerp FC moeten zich voor de rechtbank gaan verantwoorden voor hun daden uit augustus 2017. De relschoppers vielen op 13 augustus in Mortsel supportersbussen van rivaal Beerschot-Wilrijk aan. Er hangt hun zware straffen boven het hoofd.

De raadkamer van Antwerp besliste dinsdag dat de 22 worden vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen, vernielingen en bendevorming. Vooral de vier leiders riskeren stevige straffen omdat zij de andere relschoppers hebben opgetrommeld en gebrieft over hoe de bussen aan te vallen. De celstraffen zouden in hun geval zelfs op kunnen lopen tot tien jaar.

Het parket wilde oorspronkelijk 23 verdachten voor de rechtbank brengen, maar de raadkamer zag voor één van hen onvoldoende aanwijzingen van schuld en stelde hem buiten vervolging. Het proces zal in het najaar van start gaan.

Bekijk ook: Antwerp-hooligans openen aanval op supporters van Beerschot Wilrijk

Lees ook: 'Antwerp-fan' die aanval op fans Beerschot-Wilrijk leidde is... een jeugdcoach

Plaats een reactie

Charlie VS +258
woensdag 18 april 2018 om 19:12
De soep zal waarschijnlijk niet zo heet gegeten worden, 10 jaar lijkt me een héél stevige brok. Niettemin, wie zijn gat verbrandt moet maar op de blaren zitten.
Vind ik leuk
Genz +65
woensdag 18 april 2018 om 22:07
Pedofielen, verkrachters, terroristen enz, worden met een tik op de vingers wandelen gestuurd. Voetbal gerelateerd geweld , 10 jaar cel. Als de oh zo brave migrantjes weer eens rellen staat er na twee weken een nieuw buurthuis in de steigers. Belachelijk.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws