Pochettino in zwaar weer: verdediger valt door de mand, luide roep om Alderweireld

Pochettino in zwaar weer: verdediger valt door de mand, luide roep om Alderweireld

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 11:45zo 15-04-2018 om 11:45

Tottenham Hotspur werd zaterdag met de neus op de feiten gedrukt door Manchester City. In eigen huis leden de Londenaren een kansloze nederlaag: 1-3. De supporters van The Spurs duiden één man aan als zondebok voor het verlies.

Davinson Sanchez maakte een erg povere beurt tegen de toekomstige kampioen van de Premier League. Aan de zijde van Jan Vertonghen zag de 21-jarige Colombiaan af tegen het beweeglijke aanvalsspel van City, wat hem op veel kritiek te staan komt op sociale media. Dat kan Toby Alderweireld opnieuw in het zadel helpen.

De Rode Duivel lag rond de jaarwisseling lang in de lappenmand met een hardnekkige blessure, maar is inmiddels weer helemaal fit. Met trainer Mauricio Pochettino botert het echter niet meer, mede omdat Alderweireld voorlopig zijn verbintenis weigert te verlengen. Tegen City behoorde onze landgenoot zelfs niet tot de wedstrijdselectie. Onbegrijpelijk, vinden de fans, die hem terug in het elftal willen.

Poll

Wat moet Alderweireld doen?

(439 stemmen)

Plaats een reactie

Lord Wenger +17695
zondag 15 april 2018 om 12:00
47% naar Man United gaan? Dan toch alleen maar als er een coach is die aanvallend voetbal wil spelen.. Tussen het voetbal van Mou en Pochettino is een wereld van verschil. Blijf dan maar liever bij Tottenham of ga naar City. Daar kunnen ze nog een goede verdediger gebruiken.
Vind ik leuk
Riddlin +2600
zondag 15 april 2018 om 12:33
Aanvallend City heeft evenveel tegengoals als het verdedigend Utd. Voor een centrale verdediger is het compacte verdedigende spel van Mourinho zelfs gemakkelijker denk ik.
Vraag het is aan Toby wat hij verkiest :)
Vind ik leuk
Lord Wenger +17695
zondag 15 april 2018 om 13:22
Liever een ploeg die op de helft van de tegenstander al probeert vooruit te verdedigen dan een ploeg die voor zijn eigen zestien staat te wachten om tegen te prikken in ieder geval. Het is misschien makkelijker verdedigen, maar iemand met de voetballende kwaliteiten als Alderweireld moet toch hoger durven mikken.

Wetende dat Kompany geen volledig seizoen fit is, is het geen overbodige luxe om er nog een verdediger bij te hebben. En de concurrentie met Laporte, Otamendi en Stones kan hij wel aan.
Vind ik leuk
Toca +50317
zondag 15 april 2018 om 12:11
Waarom toch niet gewoon bij Tottenham blijven he.
Vind ik leuk
zapperboy +1240
zondag 15 april 2018 om 12:59
Ben er bijna voor 100% zeker van: Toby zou niet misstaan bij Barca.
Bij Tottenham blijven?
Neen zeker niet.
Ik zou ook niet graag spelen in een team waar enkele vuile, smerige spelers in rond lopen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws