“Ik ben hier niet langer het boertje van Brugge”

“Ik ben hier niet langer het boertje van Brugge”

07-04-2018 07:44

Bij KAA Gent is het al een tijdje genieten van Birger Verstraete. Voor de middenvelder wordt het zondag een bijzondere match als hij het opneemt tegen ex-ploeg, Club Brugge.

In Het Nieuwsblad is de middenvelder eerlijk. "Voor mij zullen wedstrijden tegen Brugge toch altijd net iets belangrijker blijven dan die andere partijen, ook al zijn er in Play-off 1 natuurlijk alleen maar topduels", aldus Verstraete die het seizoen 2012 – 2013 bij Club Brugge debuteerde op het hoogste niveau.

"Qua sentiment scoren die derby's tegen Brugge toch net iets hoger, ik lag dan ook zes jaar onder contract bij blauw-zwart. Die onderlinge duels leven enorm in Gent maar ook steeds meer in Brugge"

Het Gentse publiek is ondertussen helemaal weg van Verstraete. "Ik ben in Gent niet langer het boertje van Brugge. De fans appreciëren mijn kwaliteiten en beseffen dat ik meer kan dan louter ballen recupereren."

"Blijkbaar wil iedereen plots mijn truitje, shirts met mijn naam en rugnummer zijn in 2018 het populairste item in de fanshop, dat had ik nooit verwacht. De supporters weten natuurlijk ook wel dat ik alles doe voor het team en zowel verdedigend als aanvallend iets probeer bij te brengen."