'Antwerp denkt nu al aan komend seizoen: uitblinker KV Mechelen target nummer één'

'Antwerp denkt nu al aan komend seizoen: uitblinker KV Mechelen target nummer één'

04-04-2018 10:01
5

Royal Antwerp FC moest na een knappe reguliere competitie tevreden zijn met Play-Off 2. Een dompertje, maar dat neemt wel meteen wat druk van de ketel, waardoor de blik al op volgend seizoen kan. De oudste club van het land lijkt een drukke mercato in te gaan.

Komend jaar wordt Play-Off 1 pas écht een doel. Daar wil grote man Paul Gheysens stevig voor investeren. In de eerste plaats kijkt Antwerp volgens Sport/Voetbalmagazine naar provinciegenoot KV Mechelen, dat degradeerde uit Eerste Klasse A. Daar hoopt The Great Old Mats Rits weg te plukken. 

De middenvelder speelde met name vorig seizoen een dijk van een jaar, waardoor hij in de belangstelling kwam van heel wat clubs. Deze jaargang bleef hij, net als zijn ploeggenoten, te vaak onder de maat. Dat deert Antwerp echter niet. Saillant detail: Rits is een jeugdproduct van wijlen Germinal Beerschot.

Ook aan uitgaande zijde ligt bij stamnummer één overigens heel wat werk op de plank. Dat Stallone Limbombe naar AA Gent verkast, staat zo goed als vast. S/VM voegt bij de vertrekkers ook nog de namen van Moustapha Sall en Joaquin Ardaiz. Ivo Rodrigues kampt dan weer met heimwee.