Dertiende trainerswissel in de maak? ''Bestuur houdt hem niet uit de wind''

Dertiende trainerswissel in de maak? ''Bestuur houdt hem niet uit de wind''

03-04-2018 16:47

Sint-Truiden was op 7 augustus al de eerste ploeg uit de Jupiler Pro League die de coach aan de kant zette. Bartolomé Marquez werd vervangen door de onervaren Jonas De Roeck. Diezelfde De Roeck zou nu zelf ter discussie staan bij de Limburgers. 

De Roeck begon voortvarend aan de klus, maar de resultaten zijn nu al maandenlang teleurstellend. STVV won amper twee van de laatste achttien partijen in de reguliere competitie, waardoor er niet meer in zat dan plaats tien. STVV hoopt net als vorig seizoen een belangrijke rol in Play-Off 2 te spelen, maar met een 1-0 nederlaaag bij Lokeren was de start alvast slecht. Stef Wijnants weet dat De Roeck onder druk staat. "Het bestuur houdt hem niet uit de wind. Hij moet presteren in Play-Off II'', meldde de analist bij TV Limburg.

Wijnants heeft er nochtans niet het volle vertrouwen in. ''Zo makkelijk is dat niet, presteren in Play-Off II. Als ze volgende week winnen van Antwerp zitten ze er wel een beetje in en als je dan in een relance raakt... Maar ze zitten met heel veel huurlingen en zo... Nee, ik heb geen warm gevoel als ik Sint-Truiden binnen loop.''

Lees ook: Grote vrees voor fiasco bij eersteklasser: 'Schrikbarend. Ik zie het somber in'