Club Brugge wint dankzij videoref tegen Genk en profiteert optimaal

02-04-2018 19:52
70

Club Brugge heeft in extremis de drie punten kunnen thuis houden tegen KRC Genk. Blauw-Zwart kreeg in de toegevoegde tijd een strafschap na tussenkomst van de videoref. Lior Refaelov twijfelde niet en schonk Club een krappe 1-0 overwinning.

In een slaapverwekkende eerste helft was de beste kans. Mechele liep goed in op een vrije trap en knikte voorbij Vukovic, maar de bal spatte uiteen op de dwarsligger. Dat was meteen het enige hoogtepunt uit een slappe eerste helft.

Genk kwam veel sterker uit de kleedkamers en duwde de thuisploeg weg na de pauze. Vermeer moest meteen twee keer ingrijpen op pogingen van Pozuelo en Trossard. Daarna viel de wedstrijd echter weer stil. Ivan Leko probeerde het tij te keren met enkele wissels, maar dat had geen succces.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Vormer in de toegevoegde tijd in de zestien werd neergehaald door Uronen. Scheidsrechter Visser plooide niet, maar de videoref riep hem tot de orde. De bal ging op de stip en invaller Refaelov schonk Club in extremis de overwinning.

Dankzij deze zege lijkt de strijd voor de landstitel na één speeldag al bijna voorbij. Club Brugge is de eenzame leider met 37 punten. Eerste achtervolgers Gent en Anderlecht hebben al negen punten achterstand.