Opmerkelijk gerucht uit Spanje: De Boer solliciteerde naar directiefunctie

Opmerkelijk gerucht uit Spanje: De Boer solliciteerde naar directiefunctie

23-03-2018 19:41

Frank de Boer heeft naar verluidt geprobeerd om zijn carrière voort te zetten in de Primera Division. Volgens het Spaanse medium Mundo Deportivo heeft de momenteel clubloze Noord-Hollander gesolliciteerd bij Real Sociedad, de nummer vijftien van La Liga.

De Basken zetten trainer Eusebio Sacristán aan de kant en ook sportief directeur Loren Juarros Garcia mocht zijn koffers pakken. Mundo Deportivo meent dat De Boer door middel van een sollicitatiebrief geprobeerd heeft om de nieuwe directeur in San Sebastian te worden. De 47-jarige oud-verdediger zou in zijn motivatiebrief hebben geschreven dat hij, als ex-speler van FC Barcelona, al bekend is met de Primera Division.

Real Sociedad heeft de vacature inmiddels ingevuld: Roberto Olabe is benoemd tot opvolger van Loren. Naar verluidt werd ook Jordi Cruijff, zoon van Johan Cruijff en trainer van het Israëlische Maccabi Tel Aviv, in verband gebracht met de vacature. Of er ook daadwerkelijk contact is geweest tussen Cruijff en Real Sociedad, is vooralsnog onduidelijk.