Van Damme:  Natuurlijk hoop ik dat Beerschot Wilrijk promoveert

Van Damme: "Natuurlijk hoop ik dat Beerschot Wilrijk promoveert"

10-03-2018 09:07
4

KFCO Beerschot Wilrijk kan zaterdag promoveren. Jelle Van Damme ziet de Ratten graag stijgen. Op Het Kiel heeft de speler van Royal Antwerp FC immers een verleden. 

In zijn jonge jaren kwam Van Damme heel even uit voor de Ratten. "Niet lang genoeg om echt een band met de club te hebben en dat zeg ik niet omdat ik voor Antwerp speel. We hadden wel een goeie ploeg met ervaren mannen als Degryse, Huysmans, Cooreman, Van de Weyer... Plezante groep, toffe sfeer. Ideaal voor een 17-jarige", aldus Van Damme in Het Laatste Nieuws.

Hij vertrok al snel naar Ajax. "Na een stage in Nederland riepen ze me naar het bureau. Ik dacht dat ik op het matje geroepen werd omdat ik de wagen van de club in de prak gereden had, maar enkele dagen later zat ik in Amsterdam als 18-jarige. Van die Renault Clio heb ik nooit meer iets gehoord."

Van Damme hoopt dat Beerschot-Wilrijk het straks haalt van Cercle Brugge. "Natuurlijk hoop ik dat Beerschot promoveert. Voor zo'n matchkes doe je het. Als we die sfeer, die oerkracht van tegen Club Brugge ook tegen Beerschot kunnen meemaken, daar teken ik voor. Dat geschreeuw, dat lawaai van onze supporters heeft ons toen zo opgenaaid. Dat zal tegen Beerschot zeker niet minder zijn. Als Antwerp niet zo'n fantastische supporters had, zou ik er niet zitten."