Japanse invloed verder vergroot: Sint-Truiden gaat in zee met eersteklasser

Japanse invloed verder vergroot: Sint-Truiden gaat in zee met eersteklasser

07-03-2018 16:37
1

Sint-Truiden is sinds november 2017 in Japanse handen. Online winkel DMM.com nam de Limburgse club over en de banden met het thuisfront worden steeds steviger.

STVV maakte woensdagmiddag namelijk via de officiële kanalen bekend dat het een partnerschap is aangegaan met eerseklasser FC Tokyo. Na Fagiano Okayama en Oita Trinita is dit al het derde samenwerkingsverband met een ploeg uit Japan. Het is overigens geen verrassing dat Sint-Truiden voor FC Tokyo heeft gekozen, want CEO Takayuki Tateishi was daar eerder vier jaar werkzaam.

Over het doel van de samenwerking is de clubleiding helder. 'Het partnership zal hetzelfde verlopen als dat met Fagiano Okayama en Oita Trinita. Het doel is opnieuw het verder ontwikkelen en uitwisselen van kennis rond HR over spelers en de technische en commerciële staf, het uitwisselen van sportieve en commerciële kennis en het ontwikkelen van een scoutingsnetwerk in Europa en Azië', klinkt het op de website van STVV.

Met Takehiro Tomiyasu hebben de Limburgers ook al een Japanner in de selectie. De 19-jarige centrale verdediger werd tijdens de afgelopen wintermercato opgepikt bij Avispa Fukuoka. Naar verwachten gaan meer landgenoten het voorbeeld van de jeugdinternational volgen.