Anderlecht staat weer op dankzij transfers: Een krijger en een geweldige speler

Anderlecht staat weer op dankzij transfers: "Een krijger en een geweldige speler"

04-03-2018 10:18
12

RSC Anderlecht deed zaterdagavond een uitstekende zaak. Na 2-3-winst op bezoek bij Zulte Waregem wipte het over Sporting Charleroi in de stand. Ook achtervolger AA Gent liet punten liggen. Pieter Gerkens ziet dat het voetbal van de Brusselaars in stijgende lijn gaat.

Eén van de redenen daarvoor is, aldus Gerkens, de impact van de wintertransfers. Nochtans kreeg Anderlecht bakken kritiek over de voorbije mercato. "Aanvallend gaat het vlot. Teodorczyk is terug van weggeweest, Saief is een krijger en Morioka is een geweldige speler. Het is makkelijk om met hem samen te spelen", werpt hij de Japanner bloemetjes toe. Morioka opende de score aan de Gaverbeek, alweer goed voor zijn derde doelpunt in Anderlecht-dienst.

Anderlecht lijkt dus net op tijd in de juiste flow te zitten. Met nog één wedstrijd op het programma, thuis tegen Royal Antwerp FC, staat paars-wit twaalf punten in het krijt op koploper Club Brugge. Dat zouden er dus zes worden in Play-Off 1. "In de Play-Offs, als de punten gehalveerd worden, kan alles gebeuren", waarschuwt Gerkens. "Ik denk ook dat het een heel sterke top-zes is voorlopig. Iedereen kan van iedereen winnen, dus we gaan zeker nog voor verrassingen te staan komen."