Manchester City laat Arsenal verbijsterd achter en duwt Wenger dieper in problemen

01-03-2018 22:38

Arsenal heeft een aantal dagen na de verloren League Cup-finale opnieuw een oplawaai gekregen van Manchester City. Kevin De Bruyne en zijn ploegmaats wonnen, net als zondag, met 0-3 van de ploeg van de geplaagde Arsène Wenger.

De eindstand van zondag werd donderdagavond al na iets meer dan een half uur bereikt. Na de prachtige 0-1 van Bernardo Silva ging het hard voor de mannen van Pep Guardiola. Arsenal werd volledig zoekgespeeld en incasseerde enkele minuten na de goal van Silva ook de 0-2. Deze keer rondde David Silva af, na goed voorbereidend werk van Leroy Sané en Sergio Agüero.

Arsenal werd donderdag niet gesteund door een vol Emirates Stadium. De supporters die wél aanwezig waren werden getrakteerd op een slachtpartij. Na de 0-2 van Silva rondde Sané deze keer zelf af. Onder een luid fluitconcert bezocht de ploeg van Wenger de kleedkamer: 0-3.

Arsenal hoopte er in de tweede helft nog iets van te maken. De Londenaren kregen acht minuten na de rust dé kans om de wedstrijd weer enigszins spannend te maken, maar de gifbeker moest helemaal leeg voor de Londenaren. Pierre-Emerick Aubameyang ging achter de bal staan en zag zijn inzet gekeerd worden door Ederson. Vanaf dat moment wist Arsenal dat de wedstrijd definitief gespeeld was. Aan de andere kant leek City 0-3 wel prima te vinden.

De druk op Wenger zal na donderdag alleen maar toenemen. In de strijd om Champions League-voetbal moet Arsenal vierde worden, maar de achterstand blijft tien punten. Nummer vier Tottenham Hotspur kan daar komend weekend dertien punten van maken. Manchester City heeft momenteel een voorsprong van zestien punten op Manchester United.