'Ploeg van Thorgan Hazard zet huurling van Anderlecht op verlanglijstje'

'Ploeg van Thorgan Hazard zet huurling van Anderlecht op verlanglijstje'

27-02-2018 17:35
2

Het Duitse Borussia Mönchengladbach, de ploeg van Rode Duivel Thorgan Hazard, is van plan volgende zomer zijn aanvallende compartiment te versterken. Volgens Express.de is Isaac Kiese Thelin één van de namen op het verlanglijstje van de Duitsers.

Gladbach staat momenteel pas op de zevende plaats in de Bundesliga. De ploeg van Thorgan Hazard heeft één groot probleem: ze scoren héél moeilijk. Borussia heeft die seizoen nog maar 31 doelpunten gescoord op 24 competitiewedstrijden. Dat probleem wil sportief directeur Max Eberl komende zomer oplossen.

Volgens Express.de was Mark Uth (Hoffenheim) de topkandidaat voor Eberl, maar hij heeft ondertussen al getekend bij Schalke 04. Borussia heeft volgens dezelfde bron zijn focus nu verlegd naar Kasper Dolberg (Ajax), Sebastien Haller (Frankfurt) en Andrej Kramarić (Hoffenheim).

Plan B
Volgens Express heeft Eberl wel een probleem. Bovengenoemde spelers zouden financieel enkel haalbaar zijn als Gladbach zich verzekerd van een Europees ticket. Maar er is een plan B: Isaac Kiese Thelin. De huurling van Anderlecht scoorde dit seizoen al zestien keer voor Waasland-Beveren.

Naast Thelin worden ook Roger Assale en Jean-Pierre Nsame genoemd. Gladbach staat momenteel pas zevende in de Bundesliga, de laatste plaats die een ticket voor de Europa League oplevert.