Carrasco bevestigt Chinese transfer en komt meteen met boodschap voor bondscoach

Carrasco bevestigt Chinese transfer en komt meteen met boodschap voor bondscoach

26-02-2018 22:17
6

Yannick Carrasco heeft voor het eerst gereageerd op zijn transfer naar China. De flankspeler gaat een nieuw avontuur aan. Voor sommigen betekent dit ook het einde bij de Rode Duivels voor hem. Hij ziet dat zelf niet zo.

Tegenover Sporza bevestigde Carrasco dat hij naar China trekt. "Ik heb besloten om Atletico te verlaten voor een nieuw avontuur bij Dalian Yifang", klonk het. "Het is een project van Wanda. Ik ken de sponsor al van bij Atletico en nu wil Wanda investeren in het Chinese voetbal."

"Het sportieve project heeft me overtuigd. Ik wil net zoals Hulk, Lavezzi, Capello en natuurlijk mijn goeie vriend Axel Witsel mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de sport in dit land. Maar ik kan in China ook enkele persoonlijke projecten uitbouwen die me na aan het hart liggen, zoals e-sports als ambassadeur van Ares. Atletico en Spanje zullen altijd een belangrijke plaats hebben in mijn hart."

De Rode Duivels
Zijn transfer naar China leverde hem al heel wat kritiek op. Veel mensen vinden dat hij niet meer moet opgeroepen worden voor de Rode Duivels. Carrasco ziet het anders. "Ik wil benadrukken dat mijn vertrek uit Europa niet betekent dat ik niet meer gemotiveerd ben om mee naar het WK te gaan. Ik zal alles doen om ook de komende maanden aan de bondscoach te tonen dat ik klaar ben om mee te gaan naar Rusland", besluit hij.