Gewoon helemaal afschaffen die Play-Offs! Het is een onrechtvaardig systeem

"Gewoon helemaal afschaffen die Play-Offs! Het is een onrechtvaardig systeem"

Gepubliceerd: zaterdag 24 februari 2018 om 09:36za 24-02-2018 om 09:36

Afgelopen week zat de Pro League samen om te spreken over de toekomst van het Belgische voetbal. Voorlopig is het nog niet duidelijk of er een andere competitievorm komt. Johan Boskamp pleit alvast voor de afschaffing van de Play-Offs. 

"Gewoon helemaal afschaffen die play-offs! Het is gewoon een onrechtvaardig systeem. Je speelt een heel jaar een voorsprong van bijvoorbeeld veertig punten en die wordt vervolgens doodleuk gehalveerd", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg.

"Oké, als je bij de top zes zit, is het best een aantrekkelijk systeem, maar hoeveel spelers van die clubs zit nu in de nationale ploeg? Het argument dat het voetbal er beter zou door worden, gaat niet op. Als je de ploegen bekijkt, wordt het elk jaar minder.”

Volgens de Nederlander liggen de clubs ook niet wakker van de Play-Offs. “Buiten Play-Off 1 is niemand erin geïnteresseerd. Bekijk de toeschouwersaantallen van de voorbije jaren in play-off 2 maar eens. Bovendien zijn ook in Play-Off 1 de kaarten vrij snel geschud voor de nummer zes, vijf en vier. Die zwakken dan ook af, omdat er niks meer te winnen valt. Dan zit je nog met je hekkensluiter van de reguliere competitie, die al in maart klaar is."

Lees meer over:Jupiler Pro League

Plaats een reactie

JVR +163
zaterdag 24 februari 2018 om 15:47
De play-offs is een prima systeem alleen de puntenhalvering moet eruit! Play-off 2 interesseert mij dan weer geen bal, laat die ploegen van Play-off 2 maar voetballen tegen clubs uit 1B om uit te maken wie er overgaat en wie er zakt... De BeNeLiga vind ik dan wel heel interessant, misschien moet men dat toch nog eens bekijken?
Vind ik leuk
Marcus_A +1752
zaterdag 24 februari 2018 om 16:59
Het play of systeem maakt voetbal niet beter, wel veel spannender, dus ik ben op zich voorstander van zo'n opzet. Dus bij revisie van de formule hoop ik dat ze er meer spanning in kunnen houden dan een gewone competitie, maar de formule moet ook interessant zijn voor de ploegen die nu in play-off 2 terecht komen
[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 februari 2018 om 17:02]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws