Coucke tikt Van Holsbeeck op de vingers: 'Had veel meer kunnen investeren'

Coucke tikt Van Holsbeeck op de vingers: 'Had veel meer kunnen investeren'

24-02-2018 07:00
7

Nog een paar uren en het rijk van Marc Coucke begint officieel bij Anderlecht. Achter de schermen speelde de nieuwe voorzitter al een belangrijke rol. Al is Coucke niet meteen blij hoe het huidige bestuur met zijn wensen is omgegaan. 

In Het Laatste Nieuws laat Coucke weten dat hij 0,0 procent inmenging had over het transferbeleid van Anderlecht. Hij nam zelfs geen contact op met Herman Van Holsbeeck. Volgens Coucke is alleen de manager verantwoordelijk geweest voor de wintermercato in Brussel. 

Toch legde Coucke Van Holsbeeck beperkingen op. "Dát is iets anders. Voor wat betreft de periode tussen de 'signing' van de overname en de 'closing' - op 1 maart - zijn natuurlijk afspraken gemaakt. Wélke die zijn, kan ik u niet zeggen. Maar veel van wat geschreven is, klopt niet."

Bepaald budget
Anderlecht had maar een bepaald budget dat het mocht spenderen. "Juist. En die was héél ruim. Ik heb hen alleszins niet verplicht om te doen wat ze nu gedaan hebben ..." Anderlecht had dus meer kunnen investeren? "Veel meer. Denk je dat ik voorzitter word om de Intertoto te spelen? Ik zou zeer dom geweest zijn, mocht ik gezegd hebben: 'Ge moogt alleen verkopen en niks kopen.'"

"Voor zover ik de mercato van Anderlecht heb kunnen volgen in de pers, hadden ze vijf Mitrovic'en kunnen huren. Althans ten opzichte van het contract dat ik afgesloten had, hé. Maar ik ben correct geweest, ik heb mij niet gemoeid."