UPDATE: Gent laat jonge Belg nog langer op huurbasis spelen

UPDATE: Gent laat jonge Belg nog langer op huurbasis spelen

01-02-2018 18:00
4

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Louis Verstraete. De jonge middenvelder verlaat AA Gent en speelt de komende zes maanden op uitleenbasis bij de Waaslanders.

Verstraete stroomde door vanuit de jeugd van de Buffalo's. Hij debuteerde op 17-jarige leeftijd bij het eerste elftal met een invalbeurt tijdens de wedstrijd Gent-Anderlecht. De jonge middenvelder moet bij Waasland-Beveren de leemte van Morioka gedeeltelijk proberen opvullen, hij wordt gezien als een echte box-to-box speler.

Verstraete speelde vorig seizoen bij de Buffalo’s nog mee in de Europa League, zo speelde hij onder andere mee tegen Tottenham in Wembley. Dit seizoen loopt het stroever voor de Belgische jeugdinternational, verder dan drie invalbeurten kwam hij tot dusver niet.

Update 1/2 om 18.00: Gent kondigde woensdag aan dat Verstraete slechts tot het einde van dit seizoen op de Freethiel blijft. Dat is niet volledig correct. Stefan Smet, de Gent-watcher van Het Nieuwsblad, weet dat de middenvelder 18 maanden voor Waasland-Beveren zal uitkomen. Dus tot de zomer van 2019.