'Voor zes maanden extra betaalt, Anderlecht 1,5 miljoen euro meer'

'Voor zes maanden extra betaalt, Anderlecht 1,5 miljoen euro meer'

31-01-2018 08:35
28

Mogi Bayat maakte via zijn Twitter account zonet bekend dat Ryota Morioka naar Anderlecht trekt. De Japanner tekent bij Anderlecht een contract voor drie seizoenen en half.

Morioka wordt de eerste Japanner die het shirt van Anderlecht zal dragen. Hij kwam deze zomer van het Poolse Slask Wroclaw over naar Waasland-Beveren. Bij de Oost-Vlamingen maakte de creatieve middenvelder meteen indruk. In 27 wedstrijden was hij meteen goed voor negen doelpunten en elf assists. 

De Japanner zorgde er bij momenten voor dat Waasland-Beveren heerlijk voetbal op de mat bracht. Anderlecht hoopt dan ook dat hij deze sterke lijn kan doortrekken. Hij moet dan ook de vervanger worden van de naar Moskou vertrokken Sofiane Hanni. 

Update 31/01 om 08.35: Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht 3 miljoen euro betaald aan Waasland-Beveren om Morioka nu al naar het Astridpark te halen. Had paars-wit gewacht tot de zomer, dan had het maar 1,5 miljoen euro moeten uitgeven. De Japanner had immers een clausule in zijn contract staan dat hij voor dat bedrag na dit seizoen weg mocht op de Freethiel.

Lees ook: OFFICIEEL: Sensatie uit Ecuador komt naar de Jupiler Pro League