UPDATE: 'Anderlecht en Charleroi vangen mooie som voor Lukebakio'

31 januari om 10:22

Dodi Lukebakio verlaat de Belgische competitie. Het jeugdproduct van Anderlecht heeft een contract getekend in de Premier League bij Watford. 

De transfer van Lukebakio werd opgezet door Mogi Bayat met als doelstelling Anderlecht meer slagkracht te geven tijdens deze transfermercato. De winger werd sinds vorige zomer door paars-wit uitgeleend aan Sporting Charleroi, maar wekte meteen buitenlandse interesse op. Eind augustus kwam het Franse Lille al met een bod van acht miljoen euro. Toen bleef de flankspeler echter bij de Zebra's, waar hij nooit een onbetwiste basisspeler was.

Uiteindelijk tekent Lukebakio in de Premier League bij Watford, een ploeg waar Bayat goede connecties heeft. Hoeveel de Engelse betalen voor onze jonge landgenoot is nog niet bekend. Anderlecht passeert twee keer langs de kassa tijdens de hele operatie. Charleroi betaalde de contractueel vastgelegde transferclausule (1,5 miljoen euro, red.) aan Anderlecht, maar de Brusselaars hadden ook een percentage op de doorverkoop van hun jeugdproduct. 

Update: Het Nieuwsblad kent inmiddels ook de transfersom: het zou gaan om vijf miljoen euro, dat terwijl Charleroi maar anderhalf miljoen euro heeft betaald. Zowel Charleroi als Anderlecht houden zo ongeveer twee miljoen euro over aan deze transfer.