Advocaat brengt AA Gent weer in opspraak: Dat is nochtans verplicht

Advocaat brengt AA Gent weer in opspraak: "Dat is nochtans verplicht"

18-01-2018 12:00
8

Het boek 'De Illegale Ghelamco-arena' heeft al voor heel wat beroering gezorgd. Schrijver Ignace Vandewalle kreeg kritiek van De Standaard, omdat hij niet heeft vermeld dat een klacht verworpen is door het Europese hof. Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge klopt dat echter niet.

Van Steenbrugge meldt dat de klacht helemaal niet verworpen is. "Die informatie klopt niet. Het enige wat de Europese commissie gedaan heeft, is zeggen dat we te weinig economisch belang hadden om ons partij te stellen. Enkel als we de klacht namens een beroepsvereniging of een aannemer deden, kon Europa ze onderzoeken", legt hij uit bij De Morgen.

Er is in ieder geval geen aanmelding geweest over de staatssteun die het project kreeg. "En dat is nochtans verplicht. Men heeft ons mondeling gezegd - en dat kan gecheckt worden - dat de staatssteun daardoor onrechtmatig is."

Vlaams minister Philippe Muyters volgde bijvoorbeeld wél de juiste procedure. "Die wou een aantal stadions financieren en heeft zijn dossier éérst aangemeld bij de Europese Commissie. Die heeft hem vervolgens een richtlijn gestuurd met voorwaarden voor de subsidies. In Gent is dat nooit gebeurd, dus is de staatssteun hoe dan ook onrechtmatig."