Voor het voetbal van Antwerp zouden onze fans niet warmlopen

"Voor het voetbal van Antwerp zouden onze fans niet warmlopen"

Gepubliceerd: woensdag 17 januari 2018 om 11:30wo 17-01-2018 om 11:30

Antwerp is zonder meer de rijzende ster in het Belgische voetbal. Vanuit 1B is het meteen doorgestoten naar de vierde plaats in de Jupiler Pro League. Mohamed Messoudi, boegbeeld van rivaal Beerschot Wilrijk, is echter niet zo enthousiast.

In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit dat er op het Kiel meer verwacht wordt. "De resultaten zijn er, maar dat gebeurde met voetbal waar ze bij ons niet voor zouden warmlopen. Antwerp staat voor strijd en Engels voetbal. Onze supporters zien liever zuiders voetbal. Daaraan voel je dat het twee totaal verschillende clubs zijn met een andere filosofie. Bij de jeugd was het verschil ook al duidelijk voelbaar."

De titel van Antwerp kan Beerschot echter ook helpen. "Sinds de titel van Antwerp merk ik dat de interesse in het voetbal is toegenomen. Het leeft opnieuw. Antwerp heeft wel een voorsprong opgebouwd inzake supporterswerving. De supporters die occasioneel naar de Rode Duivels gingen kijken en geen voorkeursploeg hadden in Antwerpen, kiezen nu voor Antwerp. Zij hebben de leegte opgevuld die de voorbije jaren was ontstaan en ze zijn erin geslaagd om een nieuw publiek aan te trekken."

Beerschot naar 1A, dat zou Messoudi nog een pak spectaculairder vinden. "Mochten wij kampioen worden dan zou dat toch straffer zijn dan de terugkeer van Antwerp naar Eerste Klasse? De weg die Beerschot heeft afgelegd sinds het vertrekpunt in Eerste Provinciale, en vooral de snelheid waarmee dat gebeurde, is pas echt een huzarenstukje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws